#tinos
#staysafe

Εργαστηριακός τομέας

Εργαστηριακές αναλύσεις βιολογικών δειγμάτων με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και έμπειρο επιστημονικό προσωπικό.

Αιματολογικό

Τμήμα που συνδυάζει τόσο την χρήση αυτόματων αιματολογικών αναλυτών τελευταίου τύπου, όσο και την μικροσκοπική εξέταση των έμμορφων συστατικών του αίματος. Η ένταξη εξειδικευμένων αναλύσεων συμβάλλει στην εργαστηριακή διαγνωστική διερεύνηση των αναιμιών και των διαταραχών του ανοσοποιητικού συστήματος.

Βιοχημικό

Oι βιοχημικές εξετάσεις μπορούν να ανιχνεύσουν δυσλειτουργίες των συμπαγών οργάνων του οργανισμού μας καθώς και μεταβολικές διαταραχές αυτού. Οι βιοχημικές εξετάσεις έχουν σαν σκοπό τη μέτρηση ουσιών και βιοχημικών παραγόντων, με σκοπό τη διάγνωση ασθενειών.
Laboratory Research Concept
Microbiology lab

Μικροβιολογικό

Διενεργούνται ενδεικτικά: εξετάσεις ούρων, καλλιέργειες μικροβίων και έλεγχος αντιβιογραμμάτων, αερόβιων και αναερόβιων, καθώς και μυκήτων, σε ποικιλία υλικών όπως ούρα, κόπρανα, κολπικό, τραχηλικό, ουρηθρικό, προστατικό υγρό και σπέρματα.

Το Τμήμα διαθέτει σύγχρονο τεχνικό εξοπλισμό που συνεχώς αναβαθμίζεται καθώς και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό. Οι εξετάσεις που διενεργούνται στο Τμήμα χαρακτηρίζονται από απόλυτη ακρίβεια και αξιοπιστία, που επαληθεύεται με τακτικούς εσωτερικούς και εξωτερικούς ποιοτικούς ελέγχους.

Τμήμα Δεικτών Νεοπλασίας

Αποτελεί το πλέον ευαίσθητο Τμήμα του Εργαστηρίου, στο οποίο η επιλογή αντιδραστηρίων με εξειδικευμένα αντιγόνα και ο αυστηρός ποιοτικός έλεγχος εξασφαλίζουν αξιόπιστα αποτελέσματα.

Προστάτης, παχύ έντερο, γαστρεντερικό, μαστός, αλλά και άλλα ζωτικά όργανα ελέγχονται με αναλύσεις του Εργαστηρίου που εκτελούνται καθημερινά στο Τμήμα.
Doctor For Cancer Prevention
Pregnant woman takes pictures of ultrasound image of baby

Τμήμα Προγεννητικού Ελέγχου

Στον προγεννητικό έλεγχο του ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΗΝΟΥ περιλαμβάνονται εξετάσεις που δείχνουν τη συνολική κατάσταση της υγείας της γυναίκας και έχει σαν σκοπό τον εντοπισμό πιθανόν προβλημάτων, που ενδέχεται κατά την κύηση ή τον τοκετό να δημιουργήσουν δυσάρεστες επιπλοκές. Όπως επίσης και η έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών.

Η βασική ομάδα εξετάσεων που διενεργούνται στο ΙΑΤΡΙΚΟ ΤΗΝΟΥ και στις οποίες θα πρέπει να υποβληθεί μια γυναίκα που επιθυμεί να μείνει έγκυος, είναι συνήθως είναι:

Γενική Αίματος και Ούρων Σάκχαρο, Γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη HbA1c Σίδηρος και Φερριτίνη Ομάδα Αίματος και Rhesus Έμμεση Coobs Ηλεκτροφόρηση Αιμοσφαιρίνης και Τεστ Δρεπανώσεως Αντισώματα CMV, IgG, IgM, Ερυθράς και Τοξοπλάσματος HBsAg (Αυστραλιανό Αντιγόνο), έλεγχος για Ηπατίτιδα Β., anti-HCV, έλεγχος για Ηπατίτιδα C HIV I & II, (AIDS) και VDRL, έλεγχος για το βακτήριο της σύφιλης G6PD Μυκόπλασμα

Οι εξετάσεις που περιλαμβάνει ο προγεννητικός έλεγχος γίνεται σε όλες τις γυναίκες ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Οι εξετάσεις γίνονται ανώδυνα με τη λήψη αίματος και εξετάσεις ούρων.

Ορμονολογικό

Στο ΙΑΤΡΙΚΟ ΤΗΝΟΥ, εκτελούνται όλες οι ορμονολογικές εξετάσεις με τη βοήθεια του αυτόματου αναλυτή COBAS-6000 της ROCHE.

Η μελέτη των ορμονών αποτελεί ένα από τα πιο βασικά στοιχεία στην υγεία. Οι ορμόνες είναι χημικές ενώσεις, οι οποίες παράγονται σε διάφορα μέρη του σώματος, όπως στο θυρεοειδή αδένα και μέσω του αίματος μεταφέρονται σε άλλα όργανα ή ιστούς που είναι μακριά, όπου και επιδρούν.

Οι ορμονολογικές εξετάσεις είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για τον έλεγχο του θυρεοειδούς αδένα (βασικές εξετάσεις Τ3, Τ4, TSH), του σακχαρώδους διαβήτη, των διαταραχών ανάπτυξης, της οστεοπόρωσης, διάφορων παθήσεων των επινεφριδίων και προβλημάτων της αναπαραγωγής αλλά και της περιόδου της εμμηνόπαυσης.

Οι πιο πολλές ορμόνες παράγονται από ειδικούς αδένες που υπάρχουν στο σώμα και ονομάζονται ενδοκρινείς αδένες. Όσο μεγαλύτερες είναι οι ποσότητες μιας ορμόνης μέσα στο αίμα, τόσο πιο δραστήριες γίνονται και οι λειτουργίες που ελέγχονται από την ορμόνη αυτή. Το νευρικό σύστημα μαζί με τις ορμόνες είναι υπεύθυνα και ρυθμίζουν τις λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού. Η απουσία ή παρουσία των ορμονών έχει άμεση επίδραση στο μεταβολισμό, την εξωτερική εμφάνιση του ανθρώπινου σώματος και τη συμπεριφορά του ατόμου.
AIDS ribbon with blood tubes from sexually transmitted disease tests and condom on white background

Τμήμα ΣΜΝ (Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων)

Τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ) – γνωστά και ως αφροδίσια – είναι λοιμώξεις που μεταδίδονται κατά κύριο λόγο μέσω της σεξουαλικής επαφής. Μπορεί να συμβούν σε όλους τους σεξουαλικώς ενεργούς ανθρώπους, ανεξαρτήτως σεξουαλικής συμπεριφοράς.

Σε αρκετές περιπτώσεις, τα ΣΜΝ μένουν αδιάγνωστα επειδή συνοδεύονται από ελάχιστα ήπια ή και καθόλου συμπτώματα. Έτσι, είναι ιδιαίτερα σημαντική η πρόληψη, μέσω του τακτικού ελέγχου.

Κάποιες από τις εξετάσεις είναι:
Έλεγχος HIV για την ανίχνευση του ιού που προκαλεί το aids Έλεγχος Ηπατίτιδας: ANTI HAV (ηπατίτιδα Α), ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΟ ΑΝΤΙΓΟΝΟ HBSAG (ηπατίτιδα Β), ANTI HCV (ηπατίτιδα C) Έλεγχος σύφιλης με εξέταση RPR Έλεγχος για Χλαμύδια, Ουρεόπλασμα, Σύφιλη, Μυκόπλασμα, Τριχομονάδες, Γονόρροια, Έρπητα HSV ½.

Test Pap

Το τέστ ΠΑΠ είναι μια απλή, ακίνδυνη και ανώδυνη προληπτική γυναικολογική εξέταση.

Αποτελεί τη σημαντικότερη προληπτική εξέταση για τη γυναίκα, καθώς επιτυγχάνει:
• Την έγκαιρη διάγνωση των προκαρκινικών αλλοιώσεων
• Τη διάγνωση λοιμώξεων του κόλπου και του τραχήλου της μήτρας
• Τη διάγνωση σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, όπως ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), ο οποίος αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας
• Την αξιολόγηση της ορμονικής κατάστασης του τραχήλου
• Την πρώιμη διάγνωση του καρκίνου, επιτυγχάνοντας την ίαση και τη διατήρηση της γονιμότητας
Close-up photo of doctor making tests in the laboratory

Προγραμματίστε τις ιατρικές σας εξετάσεις

Επικοινωνήστε μαζί μας για να προγραμματίσουμε τις τακτικές ή έκτακτες ιατρικές σας εξετάσεις.